Δαπάνες / Τέλη / Κόστος

Ποιο θα είναι το κόστος της τελετής

Τα έξοδα κηδείας αποτελούν μόνο ένα μέρος του οριστικού ποσού που καλείστε να καταβάλετε σε ένα γραφείο τελετών.

Στο Ελληνικό Γραφείο Τελετών Άλφα – Ωμέγα, σας προσφέρουμε ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών με τις απαραίτητες και βασικές παροχές σχετικά με την ταφή, τη μεταφορά της σορού ή την καύση του νεκρού.

Μετά από προσωπική συνεννόηση, είμαστε σε θέση να απαριθμήσουμε όλες τις υπολογιζόμενες επιμέρους δαπάνες ώστε να αποκτήσετε μια ακριβή εικόνα του κόστους των υπηρεσιών που επιλέγετε. Όταν και εφόσον συνυπολογιστούν όλες οι επιμέρους δαπάνες, και μόνο κατόπιν προσωπικής συνεννόησης με τον πελάτη, είναι δυνατόν να υπολογιστεί το πλήρες κόστος μιας νεκρώσιμης τελετής ή κηδείας.

Οι διαφορές στις τιμές μεταξύ των διάφορων τελετών ταφής είναι μεγάλες και οι δυνατότητες ανταπόκρισης στις δαπάνες ποικίλλουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ανώνυμη ταφή σε τεφροδόχο είναι σήμερα ο πιο οικονομικός τρόπος ταφής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πληροφορηθείτε εκτενώς και με κάθε λεπτομέρεια για όλα τα πιθανά έξοδα μιας νεκρώσιμης τελετής, διότι διαφορετικά γραφεία τελετών, ενώ προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες, χρεώνουν διαφορετικά ποσά. Ακόμη και εντός της ίδιας περιοχής οι διαφορές στα έξοδα κηδείας είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Εάν αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει κανείς ώστε να αποφύγει πιθανές «δυσάρεστες εκπλήξεις» από απρόβλεπτες χρεώσεις και να είναι σίγουρος ότι τα έξοδα της κηδείας δεν θα υπερβαίνουν τις οικονομικές του δυνατότητες, ακολουθούν κάποιες συμβουλές που απορρέουν από την πολυετή μας πείρα.

Συγκεκριμένα:
mt|brightness_auto|
Συγκεντρώστε έγκαιρα πληροφορίες κάνοντας έρευνα αγοράς και συγκρίνοντας τις προτεινόμενες τιμές
mt|brightness_auto|
Αφού ενημερωθείτε για το κόστος της κηδείας, ζητήστε αναλυτική πληροφόρηση για το συνολικό κόστος της οργάνωσης και υλοποίησης των υπηρεσιών που επιλέγετε
mt|brightness_auto|
Μην εμπιστεύεστε γραφεία τελετών που ισχυρίζονται ότι κανείς δεν μπορεί να σας δώσει τα ακριβή ποσά
Φυσικά κάποιες υπηρεσίες δεν μπορούν να υπολογιστούν εκ των προτέρων, όπως για παράδειγμα το κόστος του ιατρού και της διεξαγωγής νεκροψίας ή η δαπάνη για τη διατήρηση της σορού σε ψυγείο. Ωστόσο, μία σχετικά ακριβής εκτίμηση κόστους με ελάχιστες αποκλίσεις πρέπει να παρέχεται από κάθε γραφείο τελετών που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του.

Το θέμα των εξόδων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στις περιπτώσεις των κηδειών. Πολλοί θεωρούν ότι έστω και η απλή αναφορά σε δαπάνες ή έξοδα κηδείας δείχνει ασέβεια τόσο προς αυτόν που έφυγε όσο και προς τον πόνο που νιώθουν αυτοί που μείναν πίσω.

Δεν είναι, σε καμία περίπτωση, ανάρμοστο να συζητά κανείς για τα έξοδα μιας κηδείας, Αντιθέτως είναι ένα θέμα που οφείλει να συζητηθεί εκτενώς.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και που οι λέξεις «οικονομική κρίση», «ανεργία» και «συνταξιοδοτικό έλλειμμα» δεν είναι πλέον απλά οικονομικοί όροι αλλά η καθημερινότητα των περισσοτέρων, το αντικείμενο των εξόδων μιας νεκρώσιμης τελετής πρέπει να αντιμετωπιστεί ρεαλιστικά και να αναλυθεί ανοιχτά και με σαφήνεια και ειλικρίνεια.

Τι να περιμένετε από εμάς:

Καλέστε μας στο τηλέφωνο. Θα σας συμβουλεύσουμε πρόθυμα θέτοντας την πολυετή εμπειρία μας στη διάθεσή σας.
Μέσα από μία πληθώρα δυνατοτήτων και διαφορετικών υπηρεσιών, θα σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε και που ανταποκρίνεται στις οικονομικές σας δυνατότητες. Προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις, τις επιθυμίες σας και φυσικά στο θέμα του κόστους της τελετής.
Θα λάβετε άμεσα μία εκτίμηση που θα αφορά στο προβλεπόμενο κόστος, η οποία θα είναι δεσμευτική για εμάς! Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αντιμετωπίσετε καμία «δυσάρεστη έκπληξη».
Εάν λόγω των περιστάσεων προκύψει ανάγκη για παροχές που δεν είχαν επιλεγεί στην αρχική συμφωνία, όλες οι επιπλέον υπηρεσίες θα συμφωνηθούν από κοινού είτε τηλεφωνικώς είτε κατόπιν συνάντησης μαζί σας και πάντα εκ των προτέρων.

Απαρέγκλιτος στόχος μας ήταν, είναι, και θα είναι η απόλυτη διαφάνεια αναφορικά με τις δαπάνες και το κόστος μιας νεκρώσιμης τελετής. Αυτό προϋποθέτει την έγκαιρη κατάρτιση μιας λεπτομερούς και σύμφωνης με τις επιθυμίες και τις αποφάσεις του πελάτη προσφοράς καθώς και την εκκαθάριση με γνώμονα πάντα τις αρχές της σαφήνειας, της διαφάνειας, της ειλικρίνειας, και της πληρότητας της συνεργασίας.

Μία κηδεία είναι τόσο μοναδική όσο και εκείνος που δίνει την εντολή διεκπεραίωσής της. Γι’ αυτό θεωρούμε απαραίτητη μία προσωπική διαβούλευση με εσάς ώστε να επιλεγούν οι υπηρεσίες που επιθυμείτε, να διευκρινιστούν όλες οι απορίες, να απαντηθούν όλες οι πιθανές ερωτήσεις και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να δοθεί η τελική εντολή υλοποίησης της τελετής.

Δεδομένου ότι έχει καταργηθεί η παροχή επιδόματος εξόδων κηδείας στην Γερμανία από τους κρατικούς ασφαλιστικούς φορείς, πρέπει πλέον να μεριμνά ο καθένας από όλους μας για την κηδεία του. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν μία νεκρώσιμη τελετή που να συνάδει με τη ζωή του ανθρώπου που έφυγε, να ικανοποιεί τις τυχόν τελευταίες επιθυμίες του και να εκφράζει τα συναισθήματα της οικογένειας του εκλιπόντα.

Γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις: ταφή ή αποτέφρωση, ιερέας ή επικήδειος λόγος, διακόσμηση της εκκλησίας ή της αίθουσας με λουλούδια, κηδεία ή ανώνυμη ταφή. Εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε σ’ αυτά τα ερωτήματα σύμφωνα με τις οικονομικές σας δυνατότητές σας και λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του ανθρώπου που μόλις έφυγε.

Επιπρόσθετα και αναφορικά με το κόστος της μεταφοράς σορού, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι αρκετά υψηλό. Για το λόγο αυτό καλό είναι να υπάρχει η κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη που θα αποζημιώσει όλο το ενδεχόμενο κόστος που θα προκύψει.

Μπορούμε να σας στείλουμε μία ενδεικτική προσφορά μέσω ταχυδρομείου ή email. Ή μπορείτε ακόμα να απευθυνθείτε σε εμάς στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: [email protected]

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:

+49 15 14 13 000 13
+49 151 413 000 16
+49 89 500 77 700

ή στείλτε μας mail
στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]